Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta (Tepsim küçük o yüzden )
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı toz kakao
- 1 su bardağı un ( karari)
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı toz kakao
Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Herkese merhaba ????????


- Öncelikle yumurta ve şekeri mikser ile çırpıyoruz.
- Ardından 1’er bardak süt ve sıvı yağ ek edilir tekrar çırpıyoruz.
- Un, kabartma tozu, vanilya ve toz kakao eklenir tekrar çırpılır.
- Kıvamını alan kek hamurumuz uygun bir tepsiye alınır.
- Önceden ısıtılmış 180° fırına pişmeye bırakılır.
- Küçük bir tencereye sos için süt, şeker,yağ ve toz kakao eklenir ve pişirilir.
- Sosumuz kaynamaya başlayınca altı kapatılır ve biraz nefeslendirilir.
- Daha sonra pişen kekimiz biraz soğuyunca 1 bardak süt ile ıslatılır.
- Kekimizin üzerine hazırladığımız sos ek edilir. Not: isteyen üzerine hindistan cevizi yahut süsleme ekleyebilir.
.