Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Islak Kek

Islak Kek
0
46

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111

Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler


Islak kek için;
  • 4 adet yumurta
  • 1su bardağı toz şeker
  • 1su bardağı sıvı yağ
  • 1su bardağı yoğurt (Sütte olur)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
Sosu için;
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 fiske tuz
  • 1 su bardağı toz şeker

Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk evvel kekimizi yapıyoruz yumurta ve toz şekeri köpük köpük olana kadar 5 dakika çırpalım.
  2. Daha sonra yoğurt (Sütte olur) ve sıvı yağı ekleyip, tekrar karıştıralım, son olarak bir kabartma tozu vanilya kakao ve unumuzu döküp kek harcını içine eleyelim altını yağladığımız dikdörtgen borcama kek harcımızı dökün.
  3. 180 derece fırında pişirelim 30-35 dakika kadar kekimiz pişince fırından çıkaralım (Kürdan keke batırın kürdan temizse kek pişmiş demektir)
  4. Bu ortada sosumuzu hazırlayalım bir tencereye bütün materyalleri ekleyip, çırpıcı ile kaynayana kadar karıştırın kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp, 3 dakika kadar kaynatıp, ocağın altını kapatalım kekimizi dilimleyip, sosumuzu üzerine dökelim.
  5. En az 2 saat dinlendikten sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun. Dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,762Mesajlar
33,063Kullanıcılar
netflixdunySon üye
Üst Alt