bilgisayarci
FD Üye
Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
- Alabildiği kadar un
- 1,5 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağından iki parmak eksik şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Sonra sıvı yağ ve sütü ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Sonra kalan materyalleri ekleyip çırpıyoruz.
- Borcamı yağlıyoruz. Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
- Sosu için bütün materyalleri bir tencereye alıyoruz ve karıştırıyoruz. Kaynayınca ocaktan alıyoruz.
- Keki dilimliyoruz. Sos ılıyınca kekin üstüne eşit bir halde döküyoruz.
- 2-3 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı