
Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı süt/yoğurt
Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 yumurtayı ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
- Sıvı yağ ve sütü/yoğurdu ekliyoruz, çırpıyoruz.
- Vanilyayı ve kakaoyu da döküp, biraz çırptıktan sonra 1 su bardağı kadar karışımdan ayırıyoruz.
- Unu ve kabartma tozunu ekleyip, çırpmaya devam ediyoruz.
- Borcama döküp, 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Süresini fırınınıza göre kontrollü pişiriniz.
- Fırından çıktıktan 5 dakika sonra kekimizi dilimliyoruz.
- Ayırdığımız karışıma biraz sıvı yağ ve 1 çay bardağı süt ekleyip, pişiriyoruz (Opsiyonel)
- Kekimizin üstüne döküp, afiyetle yiyebilirsiniz ????