Islak Kek Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 1- 1.5 bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 – 1,5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ (İsteye göre)
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurtaları ve şekeri köpüklenene kadar yeterlice çırpıyoruz.
- Süt ve sıvı yağı ekleyip, çırpmaya devam ediyoruz.
- Çabucak gerisinden kakao ve vanilyamızı ekleyip, yeterlice çırpıyoruz.
- Son olarak un ve kabartma tozumuzu ekleyip karıştırıyoruz.
- Yağladığımız tepsiye karışımımızı döküyoruz,.
- 180 derece fırınımızda 30-35 dakika pişmeye bırakıyoruz.
- Kek pişmek üzereyken sos gereçlerimizin hepsini sos yapacağımız tencere alıp, kaynayana kadar karıştıralım ve kaynayınca ocağı kapatalım.
- Kekimizi çıkardıktan 5 dakika sonra dilimleyelim ve sosumuzu kaşık yardımı ile her yerine gelecek formda dökelim. Afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.