
Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1.5 su bardağı şeker
- 1.5 su bardağı süt
- 50 gr kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Alabildiği kadar un
Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce şeker, yumurtayı ve vanilyayı güzelce çırpalım.
- Karışıma dokunduğunuzda şekerin ele gelmemesi iyice erimesi gerekiyor ki bu kekin iyice kabarması ,hemde yumurta kokusunun gelmemesini sağlayacak.
- Daha sonra süt, sıvı yağ ve kakaoyu ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Kekin üzerine dökmek için karışımdan 1 su bardağı ayıralım.
- Sonra karışımın içine un ve kabartma tozunu ekleyelim. (unu kontrollü koyup kıvamını kendiniz ayarlayabilirsiniz)
- Tahta kaşık yardımı ile iyice karıştıralım.
- Hazırladığımız kek karışımını dikdörtgen yada yuvarlak borcama dökelim.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
- Kekimizi piştikten sonra fırından çıkartalım.
- İlk sıcaklığının geçmesi için 10 dakika bekletelim.
- Ilınan kekimizi dilimleyip ayırdığımız sosu üzerine dökelim.Afiyet olsun.