Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao (Dolu dolu)
- 1 su bardağı un
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kek için yumurta şekeri uygun bir kaba alıp çırptım. Üzerine sıvı yağ ve sütü ekledim karıştırdım.
- Elenmiş un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek iyice karıştırdım. Tereyağı ile yağlanmış borcama (Ortaboy) hamuru döktüm.
- Önceden ısıtılmış 170derece fırında kontrollü şekilde pişirdim. Benim fırınımda 25 dakika sürdü.
- Bu sırada derin küçük bir tencereye sosu için gerekli malzemeleri aldım ve sürekli çırparak pişirdim.
- Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıkınca dilimledim. Sıcak keke sıcak sosu döktüm. 10 dakika kadar dinlendirdim sıcak servis yaptım. Deneyeceklere afiyet olsun????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.