elektronikci
FD Üye

Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 200 gram tereyağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 çay bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1.5 su bardağı süt
- 60 gram tablet çikolata
- Yarım su bardağı şeker
Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sütümüzü bir tencereye alarak ateşe koyuyoruz. Şeker kakao ve yağımızı süte ilave edilerek kaynamaya bırakılır.
- Kaynamaya başladıktan sonra bir dakika süreyle kaynatılır.
- Sonra ocağımızın altı kapatılır karışımımızın ilk sıcaklığı çıktıktan sonra bir yandan karıştırırken diğer taraftan yumurtalar tek tek eklenir.
- Son olarak un kabartma tozu ve vanilya eklenerek yağlanmış borcama kek harcı dökülür ve önceden ısıtılmış 180° fırında 25-30 dakika kadar pişirilir.
- Fırından alıp kekimizin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra istediğimiz büyüklükte dilimlenerek sosumuzu kekimizin üzerine eşit miktarda dökelim.
- Sosumuzu hazırlamak için; tenceremize çikolata hariç tüm malzemeyi alalım kaynayınca altını kapatıp içine çikolatamızı atıp erimesini sağlayalım ve sosunuz hazır.
Islak Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı