teknolojiuzmani
FD Üye

Islak Kek Tanımı İçin Gereçler
Kek için
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı
- 1 su bardağı un + 1 yemek kaşığı un
- 2 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra öteki materyalleri ekliyoruz. En son kakao ve unu birbirine karıştırıp karışıma ekleyip tahta kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.
- 170 derece fırında keki pişiriyoruz. Pişmesine yakın sosunu hazırlıyoruz. Sos köpürmeye başlayınca fırından çıkardığımız keki sıcakken kesip üzerine döküyoruz.
- Sosu için tüm materyalleri tencerede köpürene kadar kaynatıyoruz.