
Islak Kek Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 2-3 dolu yemek kaşığı kakao (ben dark kullandım)
- 1 paket vanilya
- 1 paket hamur kabartma tozu
- 2 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 yahut yarım su bardağı şeker
- 1 paket çikolata (Kare olanlardan)
Islak Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle yumurta ve şekeri büsbütün beyaz köpük köpük olana kadar çırpalım. Çırparken başlangıçta bir çimdik tuz da attım ben.
- Yumurta ve şeker beyaz olunca devamında süt, sıvı yağ, kakao ekleyip karıştıralım çırpma telimizle.
- Daha sonra unu ekleyelim. Ben eklemeden evvel kabartma tozu ve vanilyayı un ile karıştırıp karışıma ekliyorum. (anne tavsiyesi daima bu ????)
- Hamur kabartma tozunu direkt sıvı karışıma değdirmiyorum yani. Bu tanımda kek harcından karışım ayırmıyoruz.
- Sosunu farklı pişireceğiz. Sosta yumurta kokusu sıkıntısı olmuyor yani
- Yağlanmış borcamımıza karışımı döküyoruz (ben kare borcam kullanıyorum genelde)
- Evvelce 180 derecede ısıttığımız fırınımızda 30-35 dk pişiriyoruz. Her fırın değişiklik gösterdiği için kendi fırınımın müddetini yazıyorum ben.
- Sosumuzu da çikolata hariç bütün malzemeyi sos tenceremizde kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Kaynanaya başlar başlamaz çikolatamızı da ekliyoruz. 2-3 dk daha kaynattıktan sonra kapatıyoruz.
- Not: sosumuz ılık, kekimizin de birinci sıcağı çıkmış olacak. **kekimiz fırından çıktığında dilimleyelim ki, sosu döktüğümüzde daha hoş emsin içine**Afiyet olsuuun ????.