Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Islak Kek

Islak Kek
0
48

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
islak-kek.jpg

Islak Kek Tanımı İçin Materyaller


Kek gereçleri;
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 2-3 kaşık kakao
  • Aldığı kadar un
Sos için;
  • 3 su bardağı süt
  • 2 yada 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yahut 3 yemek kaşığı şeker

Islak Kek Tanımı Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri uygunca çırpın .
  2. Daha sonra süt ve sıvı yağı ekleyin çırpın.
  3. Kabartma tozunu, vanilya ve kakaoyu ekleyin düzgünce çırpın.
  4. Son olarakta unu azar azar ekleyin.
  5. Hamur kıvamı ne sıvı nede katı olacak ona nazaran ayarlarsınız.
  6. Yağladığımız fırın kabına kekimizi döküp 180 derece de evvelce ısıtmış olduğumuz fırına veriyoruz.
  7. 15 dakika sonra kekimizi bir kürdan ile denetim ederek pişirip pişmediğine bakabilirsiniz, kürdan pak çıkarsa pişmiştir.
  8. Sos için bütün gereçleri bir kabin içerisinde şeker ve kakao eriyene kadar çırpıyoruz.
  9. Son olarak da kekimiz fırından çıktıktan 10 dakika sonra hazırladığımız sosu döküyoruz ve istediğiniz üzere süsleyip afiyetle yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun ????

Not;ben yumurtayı çığ sevmediğim için yumurtasız yapıyorum sosu siz dilerseniz farklı yapabilirsiniz.
 
858,505Konular
982,712Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt