
Islak Kek Tanımı İçin Materyaller
- 3 yumurta
- 1 buçuk su bardağı toz şeker
- 1 buçuk su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Tepeleme 1 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- Kakaolu karışım
- 1 su bardağı süt
- Hindistan cevizi
Islak Kek Tanımı Yapılışı
- Kekimiz için birinci olarak yumurta ve şeker bembeyaz olana kadar çırpılır.
- Daha sonra sıvı yağ, süt, kakao vanilya ek edilip güzelce karıştırılır ve bu karışımdan 1 su bardağı kenara ayrılır (üzerine dökmek için) daha sonra 2 su bardağı un ve kabartma tozu ek edilir.
- Çok katı bir hamur olmuyor olağan kek hamurundan birazcık daha cıvık bir hamur oluyor( benim yaptığıma nazaran 2 su bardağı un tam geldi).
- Hazırladığımız hamur fırın tepsisine atılır ve evvelden ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirilir.
- 20 dakikadan sonra kürdan testi yapılır.
- Piştiyse çıkartılır ayırmış olduğumuz kakaolu karışımın içerisine 1 su bardağı süt ek edilir.
- Tekrar karıştırılır ve fırından çıkardığımız kekin üzeri kürdanla her yeri delinir ve sıcak sıcak dökülür soğumaya bırakılır soğuduktan sonra dilimleyip servis edilir.