Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Islak Kek

Islak Kek
0
82

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
islak-kek-17.jpg

Islak Kek Tanımı İçin Materyaller

  • 3 yumurta
  • 1 buçuk su bardağı toz şeker
  • 1 buçuk su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Tepeleme 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
  • Kakaolu karışım
  • 1 su bardağı süt
Süslemek için;
  • Hindistan cevizi

Islak Kek Tanımı Yapılışı

  1. Kekimiz için birinci olarak yumurta ve şeker bembeyaz olana kadar çırpılır.
  2. Daha sonra sıvı yağ, süt, kakao vanilya ek edilip güzelce karıştırılır ve bu karışımdan 1 su bardağı kenara ayrılır (üzerine dökmek için) daha sonra 2 su bardağı un ve kabartma tozu ek edilir.
  3. Çok katı bir hamur olmuyor olağan kek hamurundan birazcık daha cıvık bir hamur oluyor( benim yaptığıma nazaran 2 su bardağı un tam geldi).
  4. Hazırladığımız hamur fırın tepsisine atılır ve evvelden ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirilir.
  5. 20 dakikadan sonra kürdan testi yapılır.
  6. Piştiyse çıkartılır ayırmış olduğumuz kakaolu karışımın içerisine 1 su bardağı süt ek edilir.
  7. Tekrar karıştırılır ve fırından çıkardığımız kekin üzeri kürdanla her yeri delinir ve sıcak sıcak dökülür soğumaya bırakılır soğuduktan sonra dilimleyip servis edilir.
Afiyet şifa olsun ????.
 
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt