
Islak Kek Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kakao ( 3 yemek kaşığı kakao)
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı kek karışımın dan ayıracağız
- 1,5 su bardağı süt
- Hindistan cevizi
Islak Kek Tanımı Yapılışı
- Birinci öncelikle yumurta ve şekeri düzgünce çırpın sonra süt sıvı yağ ve kakaoyu ekleyip çırpmaya devam edin.
- Keki ıslatmak için bu karışımdan 1 su bardağı ayırın.
- Kalan karışıma elenmiş un vanilya ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin.
- Bu karışım yağlanmış borcama dökülerek 170 derece de 35 dk fansız fırın da pişirilir. ( fırını evvelden ısıtılmış olmalı).
- Kek fırında pişerken kenara ayırdığımız karışımı uygun bir tencere alarak üzerine süt ek edilir ve ocakta 5 dk kaynatılır.
- Fırından çıkardığımız kekin birinci sıcaklığı çıktıktan sonra keki dilimleyip ılıyan sosu gezdirin.
- Üstüne hindistan cevizi serpilir. Afiyet olsun.