
Islak Kek Tanımı İçin Gereçler
- 4 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
Islak Kek Tanımı Yapılışı
- Yumurta ve şeker bir kaba alınarak çırpılır.
- Akabinde tüm materyaller sırayla eklenerek karıştırılır.
- Evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında içi pişene kadar pişirilir.
- Pişen kek fırından çıkarıldıktan sonra 5 dakika bekletilir.
- Sos için materyaller tencereye alınarak ocakta ılınıncaya kadar karıştırılır, kaynar olmayacak.
- 5 dakika kadar bekleyen kekin üzerine sos ek edilir. Afiyet olsun.