teknolojiuzmani
FD Üye

Islak Kek (Tamamıyla Ipıslak) Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
Islak Kek (Tamamıyla Ipıslak) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri güzelce çırpıyoruz. Şekeriniz güzelce eriyene kadar çırpmaya devam ediyoruz.
- Süt ve sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam ediyoruz sonrasında un kakao kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz ve kekimizi hazırlıyoruz.
- Fırınınızı 180 derece fırında ısıtıyoruz, kalıbımızı güzelce yağlıyoruz ve kekimizi kalıba döküp fırına veriyoruz.
- Bu sırada hemen sosumuzun malzemelerini ocağa alıp kaynayana kadar güzelce karıştırıyoruz. Kekimizin üzerine sıcak sos dökeceğiz.
- Kekimizi kürdan kontrolü yaparak kontrollü bir şekilde pişirip fırından alıyoruz.
- Hemen kekimizi kalıptan çıkıp çıkmadığını kontrol ediyoruz ve çıktıysa geri kalıba yerleştirip sosu tamamen çekebilmesi için kürdanla her yerini deliyoruz.
- Sosumuzu döküyoruz bu şekilde 1-2 saat beklerse tüm sosu çekiyor. Sonrasında ıpıslak harika bir kek ziyafeti çekiyoruz. Afiyet olsun.