Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Islak Kek (Tamamı Islanmış Püf Noktalarıyla)

Islak Kek (Tamamı Islanmış Püf Noktalarıyla)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Islak Kek (Tamamı Islanmış Püf Noktalarıyla) Tarifi İçin Malzemeler Keki için:


*3 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*3 yemek kaşığı kakao
*1, 5 şu bardağı un
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu

Sosu için:


*1 5 su bardağı süt
*Yarım su bardağı şeker
*2 yemek kaşığı kakao
*13 su bardağı sıvı yağ
*Bir çimdik tuz
*(Su bardağı 200 ml’lik klasik bardak)

Islak Kek (Tamamı Islanmış Püf Noktalarıyla) Tarifi Yapılışı
1
*Fırınımızı 170175 derecede fansız olarak ayarlayalım benim fırın ankastre olduğu için 170 de yapıyorum siz de kendi fırınınizi keki kaç derece pişiriyorsanız öyle ayarlayabilirsiniz
*Önce sosu ayarlayalım çünkü sos soğuk kek sıcak olmalı ki tamamiyle sosu içine çeksin bir çok tarif de kek de sos da sıcak yazıyor ama ben öyle denedim
*Tamamiyle içine çekmedi
*Böyle çekiyor emin olabilirsiniz
*Tüm sos malzemelerini sos tenceremize alıp güzelce karıştıralım
*Sonra altını açıp kaynayana kadar karıştırarak pişirelim
*Soğuması için dinlendirip soğuyunca buzdolabında soğutmaya devam edelim
*Son 10 dk sini buzlukta beklettim
*Yumurtaları ve şekeri şeker tamamen eriyene kadar çırpıyoruz
*Sonra süt ve sıvı yağı ekleyip birbirine karıştırıyoruz
*Kakaomuzu koyup tamamen homojen bir karışım elde ediyoruz
*Bir su bardağı un vanilya ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekliyoruz
*Pişireceğiniz borcam ya da tepsiye tereyağı ya da margarinle yağlıyorsunuz
*Karışımı bir tepsiye ya da borcama (ben 24 cm’lik borcam kullandım) döküp 170 derecede 4045 dk pişiriyoruz (fırına göre farklılık gösterdiği için kürdan testi ile pişmesini kontrol edin)
*Keki fırından çıkarıp dilimleyip soğuk sosu bir kaşık yardımıyla her yerine döküyoruz
Afiyet olsun ? ???

PÜF NOKTALARI:
*Borcamı yere vurup hava kabarcıklarını patlatın ki kek kabarabilsin
*Yumurtalar mutlaka oda sıcaklığında olmalı dolaptan alıp direk kullanırsanız kekiniz kabarmaz
* Yumurta ve şeker iyice erimezse kek kabarmaz
*Daha büyük bir tepsi kullanacaksanız malzeme miktarını artırın kek ince olursa kabarmaz
* Fırını ilk 30 dk alttan ayarlayıp son 1015 dk alt üst ayarlarsınız kekiniz süper kabarır
*Keki önce dilimleyip sonra sosu dökelim
 
858,505Konular
982,780Mesajlar
33,072Kullanıcılar
Doutam35Son üye
Üst Alt