
Islak Kek (Dikdörtgen Borcam) Tanımı İçin Materyaller
Kek için ;
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao (tepeleme)
- 2 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilya
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- Yarım su bardağı sıvı yağ
Islak Kek (Dikdörtgen Borcam) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve toz şekeri 10 dakika mikserle çırpın. Beyaz olana kadar. Sütü ve sıvı yağı ekleyip tekrar çırpın.
- Unu, kakaoyu, kabartma tozunu, vanilyayı farklı bir kapta harmanlayıp karışıma ekleyip spatula yardımıyla karıştırın.
- Borcama döküp evvelce ısıtılmış 180 derecede 40 dakika pişirin.
- Kekiniz pişerken sosunu hazırlayın.
- Süt, sıvı yağ ,şeker ve kakaoyu tencereye alıp karıştırarak pişirin. 1-2 dakika kaynayınca ocaktan alın.
- Kek fırından çıkınca birinci sıcaklığı gidince dikkatlice dilimleyin. (10dk. ) ben kekin üzerine biraz süt döktüm daha ıslak olsun diye.
- Sosu ocaktan alınca 1 dk karıştırın. Kek sıcakken ,sıcak sosunu her tarafına eşit olarak dökün. Muhakkak hamurlaşmıyor.
- 2 saat dinlendirin. Buzdolabına koymayıp soğuk bir odanız varsa oraya koymanız daha uygun olacaktır. Üzerini kapamayın.
- Dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz ben hindistan cevizi koydum.
Islak Kek (Dikdörtgen Borcam) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı