
Islak Kek (Browni) Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- 1, su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kakao (25gr)
- Kabartma tozu
- Vanilya
- 1 su bardağı sos (bunu kek hamurundan ayırıyoruz)
- 1,5 su bardağı süt
- Ceviz
Islak Kek (Browni) Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım.
- Akabinde süt, sıvı yağ ve kakaoyuda ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar çırpalım.
- Bu karışımdan 1 su bardağı ayıralım.
- Akabinde un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip kek hamurunun içinde un topağı kalmayana kadar çırpalım.
- Daha sonra yağladığımız fırın tepsisine yada borcama kekimizi dökelim.
- 170 derece fırında 30-35 dakika pişirelim, fırından fırına mühlet değişir denetimli pişirelim.
- Benim borcam ölçüm 28/22 cm.
- Kek pişerken ayırdığımız sosu uygun bir tavaya alıp üzerine sütüde ekleyip karıştırarak kaynatalım.
- Fırından aldığımız keki yaklaşık 10 dakika birinci sıcaklığının çıkması için bekletelim.
- Daha sonra keselim ve ılık sosumuzu kekin her tarafına gelecek biçimde dökelim.
- Üzerine ceviz serpip yaklaşık 2-3 saat kadar kendini çekmesi için dinlendirilir.
- Daha sonra servis edebilirsiniz.