
Islak Kek Bol Soslu Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 2,5-3 su bardağı un
- 5 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı şeker (Tadına bakarak şeker miktarını ayarlayabilirsiniz)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Islak Kek Bol Soslu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri çırpalım.
- Sıvıyağ ve sütü ekleyip karıştıralım.
- Kuru malzemeleri eleyerek ekleyelim.
- Karıştırıp tereyağı ile yağladığımız borcama dökelim. 2-3 kere yere vuralım.
- Önceden ısıttığımız fırında (180 derece alt-üst ayarda) pişirelim.
- Sosu için tüm malzemeleri tencereye koyalım.
- Kaynayana kadar karıştırıp ocaktan alalım.
- Fırından çıkan keki ters çevirip dilimleyelim. Böylelikle sosu daha iyi çekecek. ????
- Kekin ilk sıcaklığı çıkınca yaklaşık 10 dakika sonra ılık sosu eşit olacak şekilde üzerine dökelim.
- Sosu tam çekmesi için 2-3 saat dinlendirelim. #ıslakkek ‘imiz servise hazır. Tercihe göre üzerine çikolata sos yapabilirsiniz. Süslemesi size kalmış ???? afiyet olsun ????