Islak Hamburger (Ev Usulü) Tanımı İçin Materyaller
- 4 adet hamburger ekmeği
- 250 gram kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay bardağı galeta unu
- 1 yemek kaşığı ketçap
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı domates sosu
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Yarım çay kaşığı tuz
- Bir tutam karabiber
Islak Hamburger (Ev Usulü) Tanımı Yapılışı
- Öncelikle köfte harcımızı hazırlamaya başlıyoruz.
- Bunun için uygun bir yoğurma kabına kıyma, yumurta, rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğan ve sarımsağı koyup yoğurmaya başlıyoruz.
- Akabinde baharatları ve galeta ununu da ekleyip karıştırıyoruz.
- Ben toplam 4 adet hamburger ekmeği için 4 adet el büyüklüğünde bezeler koparıp köftemi hazırladım.
- Çok az bir sıvı yağ koyulmuş tavada köfteleri kızartıyoruz.
- Köfteler kızarırken domates sosunu hazırlamaya geçiyoruz.
- Bunun için bir sos tenceresine ketçap, domates salçası ve domates suyunu koyup yeterlice karıştırıyoruz.
- Rendelenmiş sarımsak, zeytinyağı ve baharatlarını da ek edip ocağa alıyoruz.
- Kaynayana kadar orta ateşte pişiriyoruz, kaynayınca ocaktan alıp dinlenmeye bırakıyoruz.
- Bu etaptan sonra elimizle 1 adet yağlı fırın kağıdını ıslatıp suyunu sıkıyoruz ve uygun bir tencereye yerleştiriyoruz.
- Hamburger ekmeklerini ortadan ikiye bölüp her bir yüzeyini bol domates sosuna batırıp tencereye alıyoruz.
- Ortasına pişen köftelerimizi koyup artan hamburger ekmeklerini de koyup kapatıyoruz.
- Tenceremizin kapağını kapatıp kısık ateşte kendi buharında yaklaşık 10 dakika bu formda pişiriyoruz.
- Hazır olan ıslak hamburgerleri servis tabağına alıyoruz ve sıcak olarak servis yapıyoruz, afiyet olsun????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.