Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Islak Dürüm (Yedikçe Yedirten)

Islak Dürüm (Yedikçe Yedirten)
0
55

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
islak-durum-yedikce-yedirten.jpg

Islak Dürüm (Yedikçe Yedirten) Tanımı İçin Gereçler

  • 1 paket hazır lavaş (bimden)
  • 300 gram kadar dana kuşbaşı
  • 1 tane soğan
  • 3 tane domates
  • 6-7 kısım maydanoz
  • 1 tane biber
  • 1 çay kaşığı ucuyla kekik, kimyon, karabiber, kırmızı toz biber
  • Tuz

Islak Dürüm (Yedikçe Yedirten) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci evvel etimizi küp küp doğrayalım, çok büyük olmasın.
  2. Düdüklüye koyalım, 2 su bardağı su ekleyelim.
  3. Öylece 35-40 dk kadar pişsin.
  4. Başka yerde tencereye soğanın yarısını ince ince doğrayalım koyalım kavrulsun.
  5. 1 su bardağıda su ekleyelim.
  6. Üzerine 1 tane biberi ince doğrayıp ekleyelim, biberler ölsün.
  7. 1 tane domatesi rendeleyelim tencereye ekleyelim, birlikte biraz daha pişsin.
  8. Sonra pişen etimizi de tencereye ekleyelim şayet suyu kalmadıysa etlerin suyunuda tencereye ekleyelim.
  9. Baharatları tuzu da ekleyelim.
  10. 10-15 dk kadarda etle pişsin. Altını kapatalım.
  11. Maydanozu doğrayalım, tencereye ekleyelim canlı kalsın diye altını kapatıp maydanozu o denli ekliyoruz.
  12. Sonra başka kalan domatesleri küp küp doğrayalım.
  13. Kalan yarım soğanı da piyaz olacak formda doğrayalım. Kasede birleştirelim.
  14. Tuz ekleyelim beklesin.
  15. Lavaşımızı etimizin suyuna uygunca bandırıyoruz, içine etimizi ve soğanla domates salatasını koyuyoruz yuvarlıyoruz afiyet olsun❤.
Anlatması uzun oldu lakin yapması çok kısa ????denemenizi tavsiye ederim biz çok beğendik????.

Islak Dürüm (Yedikçe Yedirten) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,698Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt