İskilip Dolması
Resimli İskilip Dolması Tarifi
İskilip Dolması Nasıl Yapılır,
İskilip Dolmasının Tarifi Resimli İskilip Dolması yapılışı
imagesiskilipdolmasitarifiresimli5ad438d199002
İskilip dolması yapımında yaklaşık 1 metre yukseklik ve captaki kazanlar kullanılır İskilip dolması icin Kastamonu ilinin ilcesi ve İskilip'in komşusu olan Tosya'da yetişen akceltik pirinci kullanılırİlk aşamada pirincler bol miktarda hayvansal yağ (sığır ic yağı veya kuyruk yağı) ve soğan ile kavrulur Kavrulan pirincler daha sonra caadı verilen bez cuvallara doldurulur Pilav kazanının icine yerleştirilen sacayak uzerine pirinc doldurulmuş ca yerleştirilir Amac sacayağı sayesinde ca ile etin temasını kesmektir Kazanın en dibinde et ve etsuyu olur Kazanlar ertesi gunun ilk ışıklarına kadar kısık odun ateşinde bekletilir ve pirinclerin alttaki et suyunun buharıyla pişerek pilav haline gelmesi sağlanır Hazırlanan dolma sabah namazından cıkan insanlara lenger denilen ozel kaplarda oniki kişilik masalarda sirke salatası ile servis edilir
İskilip Dolması Tarifi Resimli
imagesiskilipdolmasitarifiresimli5ad438d2f02f9
Malzemeler: (8 kişilik)
2 kg pirinc
1,5 kg et
500 gr tereyağı
5 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı taze cekilmiş karabiber
15 su bardağı su
5 adet kuru soğan
Hazırlanışı
Pirincler tuzlu suda yarım saat bekletildikten sonra yıkanıp suzulur, Tencereye 300 gr tereyağı konulur 3 yemek kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiberle birlikte pirincler ilave edilir Tencerede 5 dakika kavrulur Uzerine bir su bardağı su eklenip tencerenin kapağı kapatılıp dinlenmeye bırakılır (30 dk) Et yağ ile kızartılır Soğanlar ince kıyılarak tencereye atılır Birkac kez karıştırıldıktan sonra tuz ve karabiber ilave edilir Kalan sıcak su ilave edilir Et kaynamaya başladıktan sonra uzerine sacıyak yerleştirilir Ustune temiz bir tepsi yerleştirilir Pirincler temiz bir bez torbaya konularak tepsinin ustune yerleştirilir Tencerenin kapağı kapatılarak kapak kenarları hamurla sıvanır Bir parmak sığacak kadar delik bırakılır (Buhar cıkması icin) kısık ateşte 4 saat pişirilir Sıcak servis yapılır Yanında turşu, ayran, komposto, salata ile servis yapılabilir
Resimli İskilip Dolması Tarifi
İskilip Dolması Nasıl Yapılır,
İskilip Dolmasının Tarifi Resimli İskilip Dolması yapılışı
imagesiskilipdolmasitarifiresimli5ad438d199002
İskilip dolması yapımında yaklaşık 1 metre yukseklik ve captaki kazanlar kullanılır İskilip dolması icin Kastamonu ilinin ilcesi ve İskilip'in komşusu olan Tosya'da yetişen akceltik pirinci kullanılırİlk aşamada pirincler bol miktarda hayvansal yağ (sığır ic yağı veya kuyruk yağı) ve soğan ile kavrulur Kavrulan pirincler daha sonra caadı verilen bez cuvallara doldurulur Pilav kazanının icine yerleştirilen sacayak uzerine pirinc doldurulmuş ca yerleştirilir Amac sacayağı sayesinde ca ile etin temasını kesmektir Kazanın en dibinde et ve etsuyu olur Kazanlar ertesi gunun ilk ışıklarına kadar kısık odun ateşinde bekletilir ve pirinclerin alttaki et suyunun buharıyla pişerek pilav haline gelmesi sağlanır Hazırlanan dolma sabah namazından cıkan insanlara lenger denilen ozel kaplarda oniki kişilik masalarda sirke salatası ile servis edilir
İskilip Dolması Tarifi Resimli
imagesiskilipdolmasitarifiresimli5ad438d2f02f9
Malzemeler: (8 kişilik)
2 kg pirinc
1,5 kg et
500 gr tereyağı
5 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı taze cekilmiş karabiber
15 su bardağı su
5 adet kuru soğan
Hazırlanışı
Pirincler tuzlu suda yarım saat bekletildikten sonra yıkanıp suzulur, Tencereye 300 gr tereyağı konulur 3 yemek kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiberle birlikte pirincler ilave edilir Tencerede 5 dakika kavrulur Uzerine bir su bardağı su eklenip tencerenin kapağı kapatılıp dinlenmeye bırakılır (30 dk) Et yağ ile kızartılır Soğanlar ince kıyılarak tencereye atılır Birkac kez karıştırıldıktan sonra tuz ve karabiber ilave edilir Kalan sıcak su ilave edilir Et kaynamaya başladıktan sonra uzerine sacıyak yerleştirilir Ustune temiz bir tepsi yerleştirilir Pirincler temiz bir bez torbaya konularak tepsinin ustune yerleştirilir Tencerenin kapağı kapatılarak kapak kenarları hamurla sıvanır Bir parmak sığacak kadar delik bırakılır (Buhar cıkması icin) kısık ateşte 4 saat pişirilir Sıcak servis yapılır Yanında turşu, ayran, komposto, salata ile servis yapılabilir