Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İskender Kebap

İskender Kebap
0
50

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
iskender-kebap.jpg

İskender Kebap Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram dana eti
  • Tuz, karabiber, zeytinyağı
Pidesi için;
  • 3 su bardağı un
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı kadar yaş maya
  • Ilık su (göz kararı)
Pidenin üzeri için;
  • 2 ya da 3 adet yumurta sarısı
  • Çörekotu, susam
Servis için;
  • 1 kase yoğurt
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
Üzeri için;
  • 125 gram tereyağı
Sosu için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Tuz, karabiber

İskender Kebap Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Pideyi hazır da kullanabilirsiniz.
  2. İlk olarak pide için un, tuz ve mayayı alıp karıştırın.
  3. Ardından yavaş yavaş ılık suyu ekleyin.
  4. Ele yapışan, cıvık bir hamur kıvamına gelince hamurun üzerini örtüp 1 saat mayasının gelmesini bekleyin.
  5. Daha sonra elinize biraz un alarak hamuru yuvarlayın yarım saat bekleyin.
  6. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kepek unu ya da mısır unu serpin.Hamuru elinizle hafif açın.
  7. Üzerine isterseniz yumurta sarısının yarısını sürüp biraz daha mayalandırdıktan sonra kalan yarısını da sürüp pişirin ya da direkt yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış 250 derece fırında pişirin.
  8. Daha kolay ince doğramak için eti biraz dondurun ve yaprak yaprak incecik kesin.
  9. Sonrasında yağlı kağıdı tezgahın üzerine serin.
  10. Tuz ve karabiber serpip üzerine etleri dizin.
  11. Tekrar tuz ve karabiber serpin. Etiniz biraz don olduğu için bu yöntemle hemen donu çözülür.
  12. Sosu için bir tavada tereyağını eritip kızarttıktan sonra salçasını ekleyin ve salça ile kavurun. Sonra sıcak suyu ekleyin.
  13. Tuz, karabiber, kimyon koyup kıvama gelinceye kadar kaynatın.
  14. Pideleri doğrayıp biraz zeytinyağında sürekli karıştırarak hafif kızartın ve servis tabaklarına alın.
  15. Tavayı yüksek ısıya getirip etleri aralıklı olarak dizin.
  16. Kurutmadan altüst pişirip hepsini bir tabağa alın. Hazırlıklar tamamlanınca tabaklara önce domates sos gezdirin.
  17. Eti üzerine dizin.
  18. Yanlarına yoğurt, pişirdiğiniz domates ve biberleri koyun ve son olarak üzerine kızarmış tereyağı ile sos dökerek servis edin.
Afiyet olsunnn????.

İskender Kebap Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt