
İskender Kebap Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gram dana eti
- Tuz, karabiber, zeytinyağı
- 3 su bardağı un
- 2 çay kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı kadar yaş maya
- Ilık su (göz kararı)
- 2 ya da 3 adet yumurta sarısı
- Çörekotu, susam
- 1 kase yoğurt
- 2 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 125 gram tereyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 3 su bardağı sıcak su
- Tuz, karabiber
İskender Kebap Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pideyi hazır da kullanabilirsiniz.
- İlk olarak pide için un, tuz ve mayayı alıp karıştırın.
- Ardından yavaş yavaş ılık suyu ekleyin.
- Ele yapışan, cıvık bir hamur kıvamına gelince hamurun üzerini örtüp 1 saat mayasının gelmesini bekleyin.
- Daha sonra elinize biraz un alarak hamuru yuvarlayın yarım saat bekleyin.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kepek unu ya da mısır unu serpin.Hamuru elinizle hafif açın.
- Üzerine isterseniz yumurta sarısının yarısını sürüp biraz daha mayalandırdıktan sonra kalan yarısını da sürüp pişirin ya da direkt yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış 250 derece fırında pişirin.
- Daha kolay ince doğramak için eti biraz dondurun ve yaprak yaprak incecik kesin.
- Sonrasında yağlı kağıdı tezgahın üzerine serin.
- Tuz ve karabiber serpip üzerine etleri dizin.
- Tekrar tuz ve karabiber serpin. Etiniz biraz don olduğu için bu yöntemle hemen donu çözülür.
- Sosu için bir tavada tereyağını eritip kızarttıktan sonra salçasını ekleyin ve salça ile kavurun. Sonra sıcak suyu ekleyin.
- Tuz, karabiber, kimyon koyup kıvama gelinceye kadar kaynatın.
- Pideleri doğrayıp biraz zeytinyağında sürekli karıştırarak hafif kızartın ve servis tabaklarına alın.
- Tavayı yüksek ısıya getirip etleri aralıklı olarak dizin.
- Kurutmadan altüst pişirip hepsini bir tabağa alın. Hazırlıklar tamamlanınca tabaklara önce domates sos gezdirin.
- Eti üzerine dizin.
- Yanlarına yoğurt, pişirdiğiniz domates ve biberleri koyun ve son olarak üzerine kızarmış tereyağı ile sos dökerek servis edin.
İskender Kebap Tarifi Fotoğraflı Yapılışı