İskender Kebap Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet tırnak pide
- 600 gram et (biftek)
- Domates
- Biber
- Yoğurt
- Zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 adet doğranmış domates
- 2 yemek kaşığı ketçap
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Sıcak su
- Tereyağ
İskender Kebap Tanımı Yapılışı
- Öncelikle pideleri küçük küp formunda doğruyoruz.
- Bir yandan eti jülyen doğrayarak teflon tavada (altı kısık) yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Suyunu çekip yumuşadıktan sonra az sıvı yağ ile kavurup altını kapatıyoruz.
- Sos için zeytinyağında salçayı kavurup, üzerine doğranmış domatesi ek edip karıştırıyoruz ve sonrasında sıcak su ekleyip blendırdan geçiriyoruz.
- Daha sonra baharat ve ketçap ek edip 5 dk daha kısık ateşte pişirip altını kapatıyoruz.
- Tabağa evvel pideleri dizip üzerine sosumuzu dökerek ıslatıyoruz.
- Üstüne et, domates, biber ve yoğurdu dizerek en son erittiğimiz tereyağını hepsinin üzerine dökerek sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.