
Isırgan Otlu Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
- 1 demet ısırgan otu
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yeteri kadar tuz
- 1 kase rende kaşar peyniri
- 1 kase beyaz peynir
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağından 1 parmak fazla sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yumurta sarısı serpmek için
- Haşhaş veya susam çörekotu
Isırgan Otlu Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak böreğimizin iç harcını hazırlıyoruz.
- Bunun için ısırgan otunu doğrayıp bolca bolca sirkeli suda yıkıyoruz kenara süzülmeye bırakıyoruz.
- Peynirleri rendeliyoruz soğanı yemeklik doğruyoruz.
- Üzerine baharatlarını ilave edip ısırgan otuyla karıştırıyoruz.
- Sosu için tüm malzemeyi bir kaba alıp çırpıyoruz.
- Yufkayı tezgaha serip üzerine sostan yayıp fırça yardımıyla her yerine sürüyoruz ve dört eşit parçaya bölüyoruz.
- Geniş kısma iç harcından ekliyoruz ve üçgen kısma doğru rulo yaparak sarıyoruz daha sonra kıvıra kıvıra gül şeklini veriyoruz.
- Kalan sosumuzun üzerine yumurta sarısını karıştırıp böreklerimizin üzerine sürüyoruz.
- Haşhaş susam veya çörek otundan serperek 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyetler olsun.