Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Isının iletim yolları nelerdir

Isının iletim yolları nelerdir
0
213

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
95
Isının iletim yolları
Isının iletim yolları nelerdir?

Isı Alışverişi: Birbiriyle temas halinde bulunan sıcaklıkları farklı iki madde arasında ısı alışverişi olur Sıcak medde ısı vererek soğurken, soğuk madde de bu ısıyı alarak sıcaklığı artar Bu olay sıcaklıklar eşitleninceye değin devam eder

ISININ YAYILMASI:

Isı bir yerden başka bir yere üç yolla yayılır

1 Isının iletimle yayılması: Katı maddelerde ısı bu yolla yayılır Maddenin atomları ısıyı birbirine aktarır Bu Nedenle ısı bir noktadan diğerine taşınmış olur

2 Isının madde akımı(konveksiyon) ile yayılması: Bu tür dağılım, ısınan hava ve sıvı moleküllerinin öteki moleküllerle yer değiştirmesi ile olur

3 Isının Işıma ile yayılması: Isının etrafa enerji dalgaları biçiminde yayılmasıdır(ışık gibi) Bunun için fiziki bir etraf gerekmez, yani ısı bu şekilde boşlukta da yayılabilir Güneşin dünyayı ısıtması buna örnektir Isı parlak yüzeyler tarafından yansıtılırken, mat yüzeyler kadar soğutulurlar
Kaynak *

Similar threads

Isının iletim yolları Isının iletim yolları nelerdir? Isı Alışverişi: Birbiriyle temas halinde bulunan sıcaklıkları farklı iki madde arasında ısı alışverişi olur Sıcak medde ısı vererek soğurken, soğuk madde de bu ısıyı alarak sıcaklığı artar Bu olay sıcaklıklar eşitleninceye kadar devam...
Cevaplar
0
Görüntüleme
293
Isı ve Isının Yayılması Hakkında Veri ısı nedir , ısı nasıl yayılır , ısının dağılma yolları, madde ve ısı Isı ve Isının Yayılması Doğadaki maddeler , atom ve molekül denilen çok küçük taneciklerden meydana gelmiştir Bir maddenin atom yada moleküllerinin sahip olduğu enerji toplamına ISI...
Cevaplar
0
Görüntüleme
116
Sabahleyin kahvaltı yaparken annenizin ısıttığı sütün içindeki metal kaşık elinizi yakıyor Acaba bu nasıl oluyor Anneniz sütü ısıtmıştı, kaşığı yok! Katıların tanecikleri aralarında başıboşluk çoğunlukla fazla azdır Dolayısı ile sütün içindeki metal kaşığın tanecikleri ile süt tanecikleri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
Sabah kahvaltı yaparken annenizin ısıttığı sutun icindeki metal kaşık elinizi yakıyor Acaba bu nasıl oluyor Anneniz sutu ısıtmıştı, kaşığı değil! Katıların tanecikleri arasında boşluk coğunlukla cok azdır Dolayısı ile sutun icindeki metal kaşığın tanecikleri ile sut tanecikleri carpışmaya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
169
Yanıt: Isı kaç bambaşka yolla yayılır? Isı enerjisi bir yerden başka bir yere üç yolla yayılır 1 İletim aracılığıyla 2 Konveksiyon (madde akımı) yoluyla 3 Işıma aracılığıyla İletim: Burada ısı enerjisi molekülden moleküle aktarılır Bunun için moleküllerin birbirine dokunması gerekir Bu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
115
858,505Konular
982,781Mesajlar
33,073Kullanıcılar
Vedat77Son üye
Üst Alt