iltasyazilim
FD Üye
		İshakiye tarifi
için Malzemeler :
2 su bardağı Süt 1 kahve fincanı margarin 1 kahve fincanı tereyağı 1,5 su bardağı pirinçunu 1 çay bardağı badem 1,52 su bardağı toz şeker İshakiye
yemeğinin hazırlanışı:
Tereyağı ve margarini helva yapımına uygun geniş ve derin bir tavada eritin Pirinçununu ilave ederek tahta kaşıkla sürekli karıştırın
Tozşekeri 2 su bardağı sıcak süte ilave edip eritin Sürekli karıştırmak suretiyle kavrulmakta olan pirinç ununa azar azar ekleyin Kısık ateşte pişirmeye devam edin
Soyulmuş bademleri ilave edip helva kıvamına gelene kadar sürekli karıştırın Kıvamına gelince ateşten alıp soğumaya bırakın Ilınınca derin ve çukur bir kaseye boşaltıp üzerinden bastırarak sıkıştırın Kaseyi ters çevirerek helvayı servis tabağına alın Üzerini ve çevresini bademlerle dekore edip soğuk olarak servis yapın
	
		
			
		
		
	
			
			için Malzemeler :
2 su bardağı Süt 1 kahve fincanı margarin 1 kahve fincanı tereyağı 1,5 su bardağı pirinçunu 1 çay bardağı badem 1,52 su bardağı toz şeker İshakiye
yemeğinin hazırlanışı:
Tereyağı ve margarini helva yapımına uygun geniş ve derin bir tavada eritin Pirinçununu ilave ederek tahta kaşıkla sürekli karıştırın
Tozşekeri 2 su bardağı sıcak süte ilave edip eritin Sürekli karıştırmak suretiyle kavrulmakta olan pirinç ununa azar azar ekleyin Kısık ateşte pişirmeye devam edin
Soyulmuş bademleri ilave edip helva kıvamına gelene kadar sürekli karıştırın Kıvamına gelince ateşten alıp soğumaya bırakın Ilınınca derin ve çukur bir kaseye boşaltıp üzerinden bastırarak sıkıştırın Kaseyi ters çevirerek helvayı servis tabağına alın Üzerini ve çevresini bademlerle dekore edip soğuk olarak servis yapın
 Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır. 
						 
 
		 
 
		 
 
		 
 
		 
     
     
									
								