Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İşçi yüzme bilse de iskeleye emniyet kemeri ile çıkacak

İşçi yüzme bilse de iskeleye emniyet kemeri ile çıkacak
0
74

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Emekçi yüzme bilse de iskeleye emniyet kemeri ile çıkacak Tuzla tersanelerine 82kurbanın verilmesinden daha sonra, heyetler halinde tersane turuna meydana çıkan siyasi partiler, bugün Meclis’te Tuzla zirvesiyapacaklar AKP, CHP, MHP ve DTP’nin oybirliğiyle Tuzla’daki iş kazalarını araştırma komisyonukurulacak TBMM İnsan Hakları ve Afiyet Komisyonları’nın daha önce oluşturdukları daha aşağı komisyonlarla birlikte Meclis’teki Tuzla komisyonlarının sayısı böylece üçe çıkacak Tersanelere son giden AKP’nin milletvekili heyetinden eski meslek güvenliği müfettişi TBMM KİT Komisyonu Başkanı Ünal Kacır, gözlemlerini Bağımsızlık ile paylaştı Türkiye’de her yıl binin üstünde kişinin meslek kazası sonucu hayatını kaybettiğine muhabere eden Kacır, Sadece Tuzla’da değil, her tarafta iş güvenliğine uyarı çekip, tedbir almak lazım ’Bana birşey olmaz’, ’Zaten ölmeyecek miyiz’ mantığına eğitim noksanlığı da eklenince böyle sonuçlar ortaya çıkıyordedi Tuzla’da en uyarı çeken sorunlardan birinin taşeronlaşma olduğunu belirten Kacır, Enteresan ve karmaşık bir taşeronlaşma var Bir taşeron firması 1015 tersaneye meslek yapıyor Buna karşılık bir tersanede de 1015 bambaşka taşeron firması var Yasalarımız taşeron sistemine müsade veriyor lakin bu derece karışık bir sistemi onaylıyor mu, bu inceleniyordedi İşçilerin eğitim eksikliğine de vurgu yapan Kacır, Eğitim durum oysa her gün dükkan değiştiren veya günübirlik çalışan işçilerin eğitimini kim, nasıl vereceksorusuna yanıt bulunması gerektiğini ifade etti Eğitimin yalnızca işçilerle sınırlı kalmaması gerektiğini de savunan Kacır, işverenden işçiyi sevk eden amire dek, hatta sendikacılara bile eğitim verilmesi gerektiğini bildirdi Sendikaların gelirlerini de emekçi eğitimine harcaması gerektiğini savunan Kacır, Gerek işbaşında, gerek seminerlerle, gerek televizyon programlarıyla bu eğitimler verilebilirdedi YÜZME NE İŞE YARAR: Kacır şunları söyledi: Yüzme biliyor diye iskeleyi sağlam tutmayacak mısınız? Manâlı olan işçinin iskeleden altında düşmemesini karşılamak Elektrik çarpmasından ölenler var Mesela emekçi kapalı bir ortamda 220 voltluk seyyar lambayla çalışıyor Saçların arasında sıyrılan kabloyla bağlantı eden işçi çarpılır, ölür Bunu durdurmak için 42 volttan daha düşük voltajda seyyar lambayla hedeflemek gerekliÖzgürlük  

858,505Konular
982,795Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt