Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İş Guvenliği İle İlgili Yapılması Gerekenler

İş Guvenliği İle İlgili Yapılması Gerekenler
0
350

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
İş Guvenliği İle İlgili Yapılması Gerekenler Nelerdir

Yeni yasayla birlikte yururlukteki diğer mevzuatta dikkate alındığında işverenler icin iş guvenliği ile ilgili yapılması gerekenler

Risk değerlendirmesi yapmak veya yaptırmak,

Acil eylem planı yapmak,

Calışanlara iş sağlığı ve guvenliği eğitimi vermek (Herkes icin yaptığı işe gore İSG eğitimi aldırılmalı, eğitim konuları belgelenmeli ve bir olcme değerlendirme yapılmalıdır),

Tehlikeli ve cok tehlikeli işlerde calışanlara mesleki eğitim verilmesi (ozel kurumlardan veya cıraklık ve mesleki eğitim okullarından alınabilir),

İlkyardımcı eğitimi aldırılması, yangın eğitimi aldırılması,

İlk yardım, acil tıbbi mudahale, kurtarma ve yangınla mucadele konularında, işyeri dışındaki kuruluşlarla irtibatı sağlayacak gerekli duzenlemeleri yapması,

50 ve daha fazla işci calışan işyerlerinde İSG Kurulu kurulması,

Calışan Temsilcisi atanması veya secilmesi,

İşyeri Hekimi ve İSG Uzmanı calıştırılması veya OSGB'lerden hizmet alınması gibi yukumlulukler getirilmiştir

Similar threads

Iş Güvenliği İle İlgili Yapılması Gerekenler Nelerdir Yeni yasayla birlikte yürürlükteki diğer mevzuatta dikkate alındığında işverenler için meslek güvenliği ile ilgili yapılması gerekenler Tehlike değerlendirmesi yapmak veya yaptırmak, Acele eylem planı yapmak, Çalışanlara meslek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
93
İş guvenliğinin onemi İş guvenliği mevzuatı İş guvenliği eğitimi İŞ GUVENLİĞİ İLE İLGİLİ MEVZUATIN OZETİ * TC Anayasasının, 505556 maddeleri, * Hafta tatili Kanunu,Borclar kanunu:İş sahiplerinin tehlikelere karşı gereken tedbirleri alacağını, * Belediyeler Kanunu:İşyerlerinde sağlık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
133
İş Guvenliği ve İşci Sağlığı Nedir İş Guvenliği İşci Sağlığı imagesisguvenligiveiscisagligi5ad7fbffb7924 Dunyada ve ulkemizde sanayileşme ve teknolojik gelişmelere paralel olarak ozellikle işyerlerinde uretken faktor olan calışan kişilerin sağlığı ve guvenliği ile ilgili bir takım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
140
ANAHTARCI CİLİNGİR; İşlemeyen kapı, kasa, oto, masa ve dolap gibi eşyaların kilitlerini acma, kilide ve anahtar numunesine gore anahtar, kilit montajı, kilit bakım ve onarım işlerini yapan kişilerdir Ornek anahtara “Chip kontrolu yapar Anahtarın kopyasını cıkarır Anahtarda yapım esnasında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
146
Personel ozluk Dosyasında Bulunması Gerekenler 657 devlet memurlarının ozluk dosyasında bulunması gerekenler memurun ozluk dosyasında neler bulunmalıdır 4857 sayılı yeni İş kanunu ile getirilen onemli duzenlemelerden biri de İşci ozluk dosyasıdır İşveren calıştırdığı her işci icin bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
147
858,505Konular
982,807Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt