iltasyazilim
FD Üye
Iş bulmak kadar meslek görüşmelerine gitmek de kişilere baskı anlar yaşatabilir Gideceğiniz şirket hakkında tatmin edici bilgi sahibi değilseniz, veya olası sıkıntıları düşünerek canınız sıkılıyorsa, karşınızdaki insanların da sizin gibi bir insan olduğunu unutmayın Görüşmeye bu vesileyle heyecanlı olmanız sıradan ve güzel Lakin görüşmelere korkarak gitmemekte fayda var
Eğer eposta yoluyla bir gösteri aldıysanız, gayet resmi bir dille “Sn…… 110808 tarihli davetinizi almış bulunuyorum Belirttiğiniz saatte görüşmeye geleceğimi onay ederim gibi bir cevap mektubu mutlaka gönderin Bu sizin daha açılış aşamasında bile ne dek profesyonel düşünebildiğinizin bir kanıtı olur Mektup göndereceğim diye sakın “Selam, ben söylediğiniz günde orda olurum tarzında jurnal bir dilde yazı yazmayın
dahası sakın randevu aldığınız halde gitmezlik etmeyin Bu, daha ilk olarak iş yaşamına verebileceğiniz en büyük hasar olur
Bunun için aşağıdaki esas noktaları düşünerek hareket edin:
Davet aldığınızda mutlaka doğrulama edin
Yaşamınız her tarafında ve özellikle meslek arama sürecinizde hiçbir randevunuzu bilgi vermeden kaçırmayın, geç kalmayın
Ölçülü olun, pısırık olmayın Kendinize güvenin
Bildiklerinizi söyleyin lakin, her bildiğinizi söylemeye çalışmayın
Sorulara odaklanın, iyi dinleyin, dostça ve doğru yanıtlar verin
Somurtmayın, geveze gülmeyin Ukalalık etmeyin
Iletişim konusunda açık olun ama cep telefonunuz kapalı olsun
Gerekirse erken gidin, bekleyin lakin sakın geç kalmayın
Daha birincil görüşmede vergi, sigorta, çalışma saatleri vb konularda soru sormayın
Görünmeyen konuşmayın, somut yanıtlar verin
Karşınızdakine saygı gösterin, hürmet bekleyin
Ve en önemlisi: Görüşmeye yalnız gidin, yanınıza açık havada beklemek için bile olsa kimseyi almayın! *
Eğer eposta yoluyla bir gösteri aldıysanız, gayet resmi bir dille “Sn…… 110808 tarihli davetinizi almış bulunuyorum Belirttiğiniz saatte görüşmeye geleceğimi onay ederim gibi bir cevap mektubu mutlaka gönderin Bu sizin daha açılış aşamasında bile ne dek profesyonel düşünebildiğinizin bir kanıtı olur Mektup göndereceğim diye sakın “Selam, ben söylediğiniz günde orda olurum tarzında jurnal bir dilde yazı yazmayın
dahası sakın randevu aldığınız halde gitmezlik etmeyin Bu, daha ilk olarak iş yaşamına verebileceğiniz en büyük hasar olur
Bunun için aşağıdaki esas noktaları düşünerek hareket edin:
Davet aldığınızda mutlaka doğrulama edin
Yaşamınız her tarafında ve özellikle meslek arama sürecinizde hiçbir randevunuzu bilgi vermeden kaçırmayın, geç kalmayın
Ölçülü olun, pısırık olmayın Kendinize güvenin
Bildiklerinizi söyleyin lakin, her bildiğinizi söylemeye çalışmayın
Sorulara odaklanın, iyi dinleyin, dostça ve doğru yanıtlar verin
Somurtmayın, geveze gülmeyin Ukalalık etmeyin
Iletişim konusunda açık olun ama cep telefonunuz kapalı olsun
Gerekirse erken gidin, bekleyin lakin sakın geç kalmayın
Daha birincil görüşmede vergi, sigorta, çalışma saatleri vb konularda soru sormayın
Görünmeyen konuşmayın, somut yanıtlar verin
Karşınızdakine saygı gösterin, hürmet bekleyin
Ve en önemlisi: Görüşmeye yalnız gidin, yanınıza açık havada beklemek için bile olsa kimseyi almayın! *