Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İş goruşmesi ile ilgili tuyolar

İş goruşmesi ile ilgili tuyolar
0
163

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
İş goruşmesi esnasında sizleri bir adım one cıkartacak kucuk tuyolar

İŞ GORUŞMESİNE GİDERKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ

Gunumuzde sadece Turkiye’nin değil bircok Avrupalı ulkenin bile ilk sırdaki sorunu olan işsizlik Bu cercevede iş goruşmesine giderken dikkat edilecek bazı kucuk detaylar sizi rakiplerinizden bir adım one cıkaracaktır İşte sizi bir adım one cıkaracak kucuk tuyolar

1 İş goruşmesine gitmeden once goruşmeye gideceğiniz firma hakkında mutlaka bilgi edinin Neden bizimle calışmak istiyorsunuz? şeklinde gelebilecek herhangi bir soruya şirketle alakalı anekdotlarla abartıya kacmadan acıklama yapmak sizinle goruşen kişinin uzerinde olumlu bir iz bırakacaktır

2 Kıyafet secimi onemli başvurduğunuz pozisyona ve firmaya uygun renk ve tarzda kıyafetler secmek karşıdaki kişinin sizin ciddiyetinizi anlaması acısından onemli olacaktır Kıyafetleriniz mutlaka temiz ayakkabılarınız boyalı olmalı

3 Goruşmeye giderken mutlaka yanınızda kalem kucuk not defteri ve mendil bulundurun Mulakatı yapan kişi sırf sizi denemek icin kalem vermekte yavaş davranıp hazırlıklı olup olmadığınızı test edebilir Kayıt edilecek bir şey varsa cep telefonunuza değil deftere kayıt edin Ajanda goturmek en uygunu olur

4 Goruşmeye mutlaka zamanında gidin Cunku karşı taraf sizi beklemekten mutlu olmayabilir Ve karşı tarafın mutsuzluğu size yansıyacaktır

5 Goruşmeye firma icin olduğu kadar kendiniz icinde hazırlık yapın Cvnizde yazdığınız bilgiler mutlaka doğru olsun Cvinizi gitmeden bir kez gozden gecirin Cvniz de yazılan hic bir şey icin cevap verirken tereddut etmeyin

6 Eğer cvnize İngilizce biliyorum diye yazdıysanız ozgecmişinizi İngilizce olarak calışın Muhtemelen İngilizce olarak kendinizden bahsetmenizi isteyeceklerdir

7 İş goruşmesi esnasında icecek ikram edilirse tercihinizi sudan yana kullanın ve asla sigara icmeyin

8 Goruşme sırasında kendine guvenen ancak ukalalığa kacamayan bir uslup kullanın Sorulan sorulara duşunmeden cevap vermeyin duşunme suresini fazla uzatmayın

9 Konuşurken goz temasından kacınmayın Cevapları karşıdaki insanın gozlerine rahatsız etmeyecek tonda bakarak cevap verin

10 goruşme suresince sinirlenmeden sakin cevaplar verin Duruma gore karşıdaki kişi sizi sinirlendirmeye calışabilir Unutmayın ki bu bir sınav ve sinirlenerek sınavı kaybedebilirsiniz

En onemli konu iş konusunda kendinizi yetiştirmek nitelikli bir eleman ve buna bağlı olarak nitelikli bir cv oluştrumak iş konusunda onunuze cıkacak bir cok engeli kolaylıkla anlaşmanızı sağlayacaktır

858,505Konular
982,675Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt