iltasyazilim
FD Üye
İrmikli Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler
*1 buçuk su bardağı un
*1 buçuk su bardağı irmik
*150 gram margarin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*3 su bardağı şeker
*3 buçuk su bardağı su
İrmikli Un Helvası Tarifi Yapılışı Öncelikle helvayı pişirmeye başlamadan şeker ve su bir kapta şekerler eriyene kadar karıştırılır
Yapışmaz tencerede margarin eritilir, sıvı yağ eklenir Üzerine irmik ve un da ilave edilerek iyice kavrulur Kavrulan karışıma dikkatli bir şekerli su karışımı ilave edilecektir Eğer yavaşça eklenmezse döktüğünüz su aşırı aniden kaynayarak dışarı sıçrayacaktır Karışım helva kıvamı alana kadar karıştırarak pişirilir Bu işlem 5 dakika bile sürmeyecektir Daha sonra kapağı kapatılıp yaklaşık 10 dakika dinlendirildikten sonra helvamızı servis edebiliriz
Afiyet olsun
Tarifin yağı gözünüze çok gelmiş olabilir ama bu ölçülerde unu homojen bir şekilde rahatlıkla kavuruyoruz Ayrıca tadı da çok güzel oluyor yani yağ tadı gelmiyor
*1 buçuk su bardağı un
*1 buçuk su bardağı irmik
*150 gram margarin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*3 su bardağı şeker
*3 buçuk su bardağı su
İrmikli Un Helvası Tarifi Yapılışı Öncelikle helvayı pişirmeye başlamadan şeker ve su bir kapta şekerler eriyene kadar karıştırılır
Yapışmaz tencerede margarin eritilir, sıvı yağ eklenir Üzerine irmik ve un da ilave edilerek iyice kavrulur Kavrulan karışıma dikkatli bir şekerli su karışımı ilave edilecektir Eğer yavaşça eklenmezse döktüğünüz su aşırı aniden kaynayarak dışarı sıçrayacaktır Karışım helva kıvamı alana kadar karıştırarak pişirilir Bu işlem 5 dakika bile sürmeyecektir Daha sonra kapağı kapatılıp yaklaşık 10 dakika dinlendirildikten sonra helvamızı servis edebiliriz
Afiyet olsun
Tarifin yağı gözünüze çok gelmiş olabilir ama bu ölçülerde unu homojen bir şekilde rahatlıkla kavuruyoruz Ayrıca tadı da çok güzel oluyor yani yağ tadı gelmiyor