iltasyazilim
FD Üye
İrmikli Tatlı (Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
200 gram tereyağ (Oda sıcaklığında) Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı pudra şekeri 2 adet yumurta 1 su bardağı irmik 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı vanilya 3 – 3, 5 su bardağı un Bulamak için:
Yeteri kadar irmik Şerbeti için:
3 su bardağı şeker 4 su bardağı su 12 damla limon suyu
Kaç Kişilik: 810
Hazırlama: 30dk
Pişirme: 30dk
İrmikli Tatlı Tarifi Yapılışı
Bomba lezzet – bayram için nefis bir öneri tarifi
Şimdiden bütün müslüman aleminin RAMAZAN BAYRAMI mübarek olsun!
Tatlının şerbeti ile başlanır Bir tencereye şeker ve su konup kaynamaya bırakılır Kaynamaya başlayınca limon suyu ilave edilir Orta ısıda 20 dakika kaynatılır Şerbet kenara alınır ve ılıması için bekletilir
Hamuru için bir kabin içine tereyağ, pudra şekeri, sıvı yağ ve yumurtayı alınır ve yoğurulur İrmik, vanilya ve kabartma tozu ilave edilir ve tekrar yoğurulur Son olarak un azar azar ilave edilerek ele yapışmayacak yumuşak bir hamur yoğurulur Hamurdan parçalar kopartılır ve yuvarlanır İrmiğe bulanır ve yağlı kağıt serilmis tepsiye dizilir Hamur bitene kadar devam edilir Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir Piştikden sonra fırından çıkartılır ve daha uygun bir tepsiye alınır ve 2 dakika beklettikden sonra üzerlerine şerbeti dökülür 10 dakika sonra tatlılar ters çevrilir Daha sonra tekrar tatlılar çevrilip tamamen şerbetini çekmesi için bekletilir Dileğiniz gibi süsleyip servis edilir
Afiyet olsun!
Hamuru için:
200 gram tereyağ (Oda sıcaklığında) Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı pudra şekeri 2 adet yumurta 1 su bardağı irmik 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı vanilya 3 – 3, 5 su bardağı un Bulamak için:
Yeteri kadar irmik Şerbeti için:
3 su bardağı şeker 4 su bardağı su 12 damla limon suyu
Kaç Kişilik: 810
Hazırlama: 30dk
Pişirme: 30dk
İrmikli Tatlı Tarifi Yapılışı
Bomba lezzet – bayram için nefis bir öneri tarifi
Şimdiden bütün müslüman aleminin RAMAZAN BAYRAMI mübarek olsun!
Tatlının şerbeti ile başlanır Bir tencereye şeker ve su konup kaynamaya bırakılır Kaynamaya başlayınca limon suyu ilave edilir Orta ısıda 20 dakika kaynatılır Şerbet kenara alınır ve ılıması için bekletilir
Hamuru için bir kabin içine tereyağ, pudra şekeri, sıvı yağ ve yumurtayı alınır ve yoğurulur İrmik, vanilya ve kabartma tozu ilave edilir ve tekrar yoğurulur Son olarak un azar azar ilave edilerek ele yapışmayacak yumuşak bir hamur yoğurulur Hamurdan parçalar kopartılır ve yuvarlanır İrmiğe bulanır ve yağlı kağıt serilmis tepsiye dizilir Hamur bitene kadar devam edilir Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir Piştikden sonra fırından çıkartılır ve daha uygun bir tepsiye alınır ve 2 dakika beklettikden sonra üzerlerine şerbeti dökülür 10 dakika sonra tatlılar ters çevrilir Daha sonra tekrar tatlılar çevrilip tamamen şerbetini çekmesi için bekletilir Dileğiniz gibi süsleyip servis edilir
Afiyet olsun!