İrmikli Lokum Çiğköfte (Tadı Damağında) Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı esmer bulgur
- 1 küçük soğan
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı irmik
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı isot
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı nar eksisi
- 1 tutam maydanoz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz (Salçanıza nazaran atmayabilirsiniz)
İrmikli Lokum Çiğköfte (Tadı Damağında) Tanımı Yapılışı
- Bulgur ve irmik bir kaba konur.
- Nar ekşisi isot, kimyon, karabiber, 3 yemek kaşığı su ile ıslatılarak başka bir kapta karıştırılır ve bulgurun olduğu kaba dökülür.
- Yağ ve maydanoz hariç geriye kalan materyaller de eklenir. 10 dk yoğurulur.
- 1 su bardağı su yoğururken az az eklenir. Kıvam alınca yağ ve maydanoz eklenir. Afiyet olsun ????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.