Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İrmikli Köfte (Pratik)

İrmikli Köfte (Pratik)
0
41

tekin

FD Üye
Etkileşim
0
F-D Coin
80
irmikli-kofte-pratik.jpg

İrmikli Köfte (Pratik) Tanımı İçin Gereçler

• Yarım yağlı kıyma
  • 1 yarım çay bardak zeytinyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardak irmik
  • 1 cimcik tuz
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı tatlı biber tozu ( paprika )
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • 3-4 adet orta uzunluk patates
  • 1 yarım kırmızı kapya biber
Sos için;
  • Kaynatılmış su
  • 2 yemek kaşığı salça

İrmikli Köfte (Pratik) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci olarak kıymaya irmik, kabartma tozu, zeytinyağ, tuz, kurunane, tatlı biber (paprika ) ve un ekleyip yoğurdum.
  2. Borcama yağlı kağıt serdim ve yuvarlak biçimini verip köfteleri koydum.
  3. Patatesleri soyup isteğe bağlı kesip yerleştirdim.
  4. Üzerine ince doğranmış biberleri serptim ve kaynatılmış salça döküp evvelden ısıtılmış 170 derecede pişirdim.
Çok pratik bir o kadar da lezzetli oluyor tavsiye ederim iyi akşamlar ❤.

İrmikli Köfte (Pratik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Muhteşem Lezzet Ödemiş Köftesi (İrmikli Köfte) Tanımı İçin Malzemeler Yarım kilogram kıyma1 çay bardağı irmik1 adet rendelenmiş kuru soğanKimyonKarabiberTuzTereyağıToz kırmızı biberYarım ekmekDomatesMaydanoz Soğan salatası için; 1 adet kırmızı soğanYarım demet maydanozLimonZeytinyağı Muhteşem...
Cevaplar
0
Görüntüleme
164
Pratik Tepside Sebzeli Köfte Tanımı İçin Malzemeler 300 gram kıyma2 adet büyük patates1 adet soğanYarım su bardağı bezelyeYarım su bardağı ekmek kırığı1 adet yumurta1 tatlı kaşığı tuz (artırabilirsiniz)1 çay kaşığı kimyonKara biberToz biberKöri sarımsak tozu yoksa 2 diş rende sarımsak1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
76
Pratik Kısır (Çiğ Köfte Tadında) Tanımı İçin Gereçler 1 kase köftelik bulgur1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı pul biber2 diş sarımsak1 tatlı kaşığı nane1 tatlı kaşığı reyhanYarım limon1 yemek kaşığı salçaYarım kavanoz konserve domatesYarım çay bardağı sıvı yağİsteğe nazaran nar ekşisi Pratik Kısır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
92
İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler İçli köfte hamur için: 2 su bardak ince bulgurYarım su bardak irmik3 su bardak sıcak su1 yumurta3 yemek kaşık unYarım yemek kaşığı tatlı biber salçasıKarabiberTuz İç harç için: 1 büyük baş kuru soğan200 gram kıymaYarım yemek kaşığı salça2 çay bardağı ceviz1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
123
Pratik Çiğ Köfte Tanımı İçin Gereçler Çiğ köfte için; 4 su bardağı köftelik ince bulgur2 su bardağı ılık su2 adet soğan2 adet sarımsak1 adet domates2 yemek kaşığı biber salçasıYarım çay bardağı zeytinyağı4 yemek kaşığı nar ekşisiYarım demet maydanoz Baharatlar; 1 çay kaşığı kimyon1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
76
858,505Konular
982,656Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt