
İrmikli Kaşarlı Tavada Oklavasız Katmer Tanımı İçin Materyaller
Hamuru İçin Gereç
- 1,5 çay bardağı su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı irmik
- 1 çay kaşığı kabartma tuzu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı un (Yaklaşık)
- 1 kase rende kaşar
- 2 yemek kaşığı dolusu erimiş tereyağı
- Yarım çay bardağı nişasta
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
İrmikli Kaşarlı Tavada Oklavasız Katmer Tanımı Yapılışı
- Gereçleri yoğurma kabına alıp yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Biraz ele yapışıyor ortada elimizi yağlayıp hamuru bir kaç dakika yoğuralım.
- Hamur düzgünce toparlandıktan sonra 5 eşit beze alalım.
- Bezelerin üzerine fırça ile sıvı yağ sürelim. Üzerini streçleyip 20 dakika dinlendirelim.
- Bezeyi tezgaha alıp elimizle üzerine hafif bastırarak büyütelim sonra uçlarından hafif çekiştirerek genişletelim (Boşnak böbreğindeki gibi)
- Erimiş tereyağını fırça ile her tarafına sürelim. Çay süzgeci ile nişasta serpelim.
- Rendelenmiş kaşarı eşit biçimde serpiştirelim. Hamurun bir kanadını yarıya kadar katlayalım.
- Kalan yarıyı başkasının üzerine kapatalım. Üzerine tekrar tereyağ sürelim tekrar nişasta serpelim.
- Uzun kesim olan hamurun ucunu ortaya başka ucunu onun üstüne kare olacak formda katlayalım (Fotoğraflarda var) Bu halde 5 bezeyide bitirelim.
- Hamur biraz dinlendikten sonra birinci yaptığımız hamuru elimizle hafif genişletip evvelce ısıttığımız tavada pişirelim.
- Pişirirken fırça yardımıyla sıvı yağ sürelim. İçinde kaşar olduğu için sıcak tüketelim. Deneyip fotoğraf paylaşırsanız sevinirim. Kolay gelsin.