
İrmikli Jöleli Kolay Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Kreması için;
- 1 kğ süt
- 7 yemek kaşığı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 50 gram margarin
- 1 paket vanilya
- 2 paket vişneli jöle
- 1 su bardağı ayıklanmış nar
- Benmari usulü erittiğiniz 60 gram beyaz çikolata
İrmikli Jöleli Kolay Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Jöleyi kutusunun üzerinde yazdığı gibi pişirin.
- Biraz ılıyınca içine nar tanelerini koyup, karıştıralım.
- Kullanmak istediğiniz kalıbı su ile çalkalayın ve kalıbı ters çevirerek içinde su kalmamasını sağlayın.
- Ilıyan jöleyi içine boşaltın.
- Buzdolabına koyup, 2 saat kadar sertleşmesini sağlayın.
- Kreması için; kremanın bütün malzemelerini derin, bir tencerede orta ateşte karıştırarak pişirin.
- Soğuyan jölenin üzerine boşaltın. Tekrar buzdolabına koyup 4/5 saat dinlendirin.
- Servis yapacağınız tabağa ters çevirip, üzerini beyaz çikolata ile süsleyin. Afiyet şifalar olsun.