
İrmikli Hira Tatlısı (Şerbeti Kaynatmadan) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet yumurta
- İrmik
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
İrmikli Hira Tatlısı (Şerbeti Kaynatmadan) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sıvı yağ ,yoğurt ,yumurta ve irmiği karıştırma kabına alıp çırpma teliyle karıştıralım.
- Daha sonra un vanilya ve kabartma tozunu ekleyip elimizle yoğuralım.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp irmiğe bulayalım ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarıncaya kadar pişirelim.
- Su ve şekeri bir kapta karıştıralım.
- Tatlıyı fırından çıkarıp ilk sıcaklığı çıkınca( 1 /2 dk bekleyip) kaynatmadan hazırladığımız şerbeti üzerine dökelim.
- Şerbetini çekince servise hazır. Afiyet olsun ????.