Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İrmikli Gül Tatlısı

İrmikli Gül Tatlısı
0
100

yasuo

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
80
irmikli-gul-tatlisi.jpg

İrmikli Gül Tatlısı Tanımı İçin Materyaller

• 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 125 gr margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Un
Şerbeti için
  • 3 buçuk su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Limon
  • 200 gr fındık

İrmikli Gül Tatlısı Tanımı Yapılışı

1. Birinci olarak şerbeti hazırlıyorum 3 buçuk su bardağı şeker 4 su bardağı su tencere koyup kaynamasını bekleyelim.
  2. Kaynayınca birkaç damla limon damlatıp bir iki taşım da aha kaynadıktan sonra şerbet kıvamını aldıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  3. Hamur için 125 gr margarini eritelim erittikten sonra yoğurma kabına boşaltalım.
  4. Üzerine bir çay bardağı yoğurt bir çay bardağı irmik bir çay bardağı sıvı yağı döküp güzelcene karıştıralım.
  5. Sonra yavaş yavaş ununu ekleyelim unu eklediğimiz sırada vanilya ve kabartma tozunu da bırakalım kulak göğsü yumuşaklıkta hamur elde edelim.
  6. Daha sonra biçim vermek için tezgaha bir ölçü hamur koyup merdane ile açalım (ben su bardağı ile kestim hamurları)
  7. Kesilen hamurları bardakla kestiğimiz hamurlardan 3 tane köseler üst üste gelicek biçimde bırakalım içine fındık koyup sardıktan sonra bıçakla ortadan ikiye bölelim tepsiye dizelim.
  8. 180 derecede ısıtılmış fırına atalım tatlı piştikten sonra birinci sıcağı çıktıktan sonra soğuk şerbetini dökelim.
  9. 2 saat şerbetin kendini çekmesini bekleyelim daha sonra servis yapabilirsiniz afiyet olsun.

858,505Konular
982,691Mesajlar
33,052Kullanıcılar
orxanSon üye
Üst Alt