İrmikli Gül Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 125 gr margarin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Un
- 3 buçuk su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- Limon
- 200 gr fındık
İrmikli Gül Tatlısı Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak şerbeti hazırlıyorum 3 buçuk su bardağı şeker 4 su bardağı su tencere koyup kaynamasını bekleyelim.
- Kaynayınca birkaç damla limon damlatıp bir iki taşım da aha kaynadıktan sonra şerbet kıvamını aldıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Hamur için 125 gr margarini eritelim erittikten sonra yoğurma kabına boşaltalım.
- Üzerine bir çay bardağı yoğurt bir çay bardağı irmik bir çay bardağı sıvı yağı döküp güzelcene karıştıralım.
- Sonra yavaş yavaş ununu ekleyelim unu eklediğimiz sırada vanilya ve kabartma tozunu da bırakalım kulak göğsü yumuşaklıkta hamur elde edelim.
- Daha sonra biçim vermek için tezgaha bir ölçü hamur koyup merdane ile açalım (ben su bardağı ile kestim hamurları)
- Kesilen hamurları bardakla kestiğimiz hamurlardan 3 tane köseler üst üste gelicek biçimde bırakalım içine fındık koyup sardıktan sonra bıçakla ortadan ikiye bölelim tepsiye dizelim.
- 180 derecede ısıtılmış fırına atalım tatlı piştikten sonra birinci sıcağı çıktıktan sonra soğuk şerbetini dökelim.
- 2 saat şerbetin kendini çekmesini bekleyelim daha sonra servis yapabilirsiniz afiyet olsun.