Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İrmikli Badem Tatlısı

İrmikli Badem Tatlısı
0
40

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
irmikli-badem-tatlisi.jpg

İrmikli Badem Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin ( oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
Dışını bulamak için;
  • İrmik
Şerbeti için:
  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su

İrmikli Badem Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Şerbeti için gerekli olan su ve şekeri bir tencereye alalım ve şeker eriyene dek karıştırdıktan sonra tencerenin altını açalım. Kaynamaya başlayınca, 15 dakika kadar kaynatıp ocaktan alalım.
  2. Şerbeti kaynarken hamurumu yapalım.
  3. Bütün malzemeleri ilave ederek hamuru yoğuralım.
  4. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp badem şeklini verelim.
  5. Şekil verdiğimiz tatlımızın her tarafını irmiğe bulayalım.
  6. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yerleştirelim.
  7. Uzunlamasına bıçakla çizik atalım.
  8. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişirelim.
  9. Fırından aldığımız tatlımızın 1-2 dakika sonra üzerine ılık şerbeti dökelim.
  10. Servis yaparken kesik yerleri hindistan cevizi veya toz antep fıstığı ile doldurup servis yapalım.
İrmikli Badem Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,660Mesajlar
33,047Kullanıcılar
felix66668Son üye
Üst Alt