
İrmikli Badem Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin ( oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
- İrmik
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
İrmikli Badem Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şerbeti için gerekli olan su ve şekeri bir tencereye alalım ve şeker eriyene dek karıştırdıktan sonra tencerenin altını açalım. Kaynamaya başlayınca, 15 dakika kadar kaynatıp ocaktan alalım.
- Şerbeti kaynarken hamurumu yapalım.
- Bütün malzemeleri ilave ederek hamuru yoğuralım.
- Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp badem şeklini verelim.
- Şekil verdiğimiz tatlımızın her tarafını irmiğe bulayalım.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yerleştirelim.
- Uzunlamasına bıçakla çizik atalım.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişirelim.
- Fırından aldığımız tatlımızın 1-2 dakika sonra üzerine ılık şerbeti dökelim.
- Servis yaparken kesik yerleri hindistan cevizi veya toz antep fıstığı ile doldurup servis yapalım.