teknolojiuzmani
FD Üye
İrmik Topları Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı süt
- 12 yemek kaşığı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket sade kremşanti
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı şeker
İrmik Topları Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt, irmik ve şekerimizi tenceremize alıp kıvamı yoğunlaşana kadar pişiriyoruz.
- Koyulasınca içerisine 1 paket vanilya yı ve krem santiyi koyup çırpıyoruz.
- Kıvamı yoğunlaşan karışımımızı ellerimizi ıslatıp soğuduktan sonra ceviz büyüklüğünde kesimler alıp yuvarlayıp sade isteyenler için yalnızca hindistan cevizi ne bulayıp servis tabağına alıyoruz.
- Kakaolu isteyenler kakao ve hindistan cevizini tabakta karıştırıp buluyoruz.
İrmik Topları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı