
İrmik Topları Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı süt
- 2 çay bardağı irmik
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilin
- 1 paket krem şanti
- 1,2 damla çilek aroması (Şart değil ben kokulu aroma versin diye kullandım elimde vardı)
- 1 kase dolusu hindistan cevizi
- Süslemek için bir küçük paket sütlü sade çikolata (Benmari usulü eritilmiş olucak)
İrmik Topları Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt, irmik ve şeker ile muhallebiyi hazırlayalım. Muhallebi pişince vanilin ve çilek aromasını ekleyip karıştıralım biraz soğumaya bırakalım.
- Muhallebiyi soğuttuktan sonra krem santiyi ilave edip mikserle 2 dk çırpalım.
- Buzdolabında iki saat dinlendirelim.
- Ardından hazırladığımız muhallebiden yuvarlak toplar yapıp hindistan cevizine her tarafını batıralım.
- En son olarak benmari usulü erittiğimiz çikolata ile süsleyip servis edebilirsiniz afiyetler olsun yapacaklara. Not
topları yaparkan elimizi suyla ıslatıp yuvarlayalım yoksa elimize çok fazla yapışır.