iltasyazilim
FD Üye
İrmik Topları Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı süt
*8 yemek kaşığı irmik
*9 yemek kaşığı toz şeker
*1 paket vanilya
*1 paket toz krem şanti
*1 paket petibör bisküvi
Bulamak için;
*1 su bardağı hindistan cevizi
Ortasına;
*2530 fındık
İrmik Topları Tarifi Yapılışı Derin bir tencereye sütü ekleyin Üzerine toz şeker, irmik ve vanilyayı ilave ederek orta ateşte koyu muhallebi kıvamı alıncaya kadar karıştırarak pişirin
Kıvamını alan irmikli muhallebiyi ocaktan alın Toz krem şantiyi tencereye ilave ederek iyice çırpın İçine rondoda çekilmiş petibör bisküviyi ekleyin Eli yakmayacak bir sıcaklığa gelinceye kadar ara sıra karıştırarak soğutun Bir kaseye az su koyun irmik topları hazırlarken elinize yapışmasın istenilen büyüklükte top şekli verip hindistan cevizine bulayın ve üstüne fındık yerleştirin Misafirleriniz için 1 gün önceden hazırlayabilirsiniz Aynı gün servis etmek istiyorsanız 23 saat dolapta kalması yeterli olacaktır Afiyet olsun
*3 su bardağı süt
*8 yemek kaşığı irmik
*9 yemek kaşığı toz şeker
*1 paket vanilya
*1 paket toz krem şanti
*1 paket petibör bisküvi
Bulamak için;
*1 su bardağı hindistan cevizi
Ortasına;
*2530 fındık
İrmik Topları Tarifi Yapılışı Derin bir tencereye sütü ekleyin Üzerine toz şeker, irmik ve vanilyayı ilave ederek orta ateşte koyu muhallebi kıvamı alıncaya kadar karıştırarak pişirin
Kıvamını alan irmikli muhallebiyi ocaktan alın Toz krem şantiyi tencereye ilave ederek iyice çırpın İçine rondoda çekilmiş petibör bisküviyi ekleyin Eli yakmayacak bir sıcaklığa gelinceye kadar ara sıra karıştırarak soğutun Bir kaseye az su koyun irmik topları hazırlarken elinize yapışmasın istenilen büyüklükte top şekli verip hindistan cevizine bulayın ve üstüne fındık yerleştirin Misafirleriniz için 1 gün önceden hazırlayabilirsiniz Aynı gün servis etmek istiyorsanız 23 saat dolapta kalması yeterli olacaktır Afiyet olsun