İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg süt
- 8 yemek kaşığı irmik
- 8 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ yahut margarin
- 1 paket kakaolu bisküvi
- Çikolata sos, ceviz ve donmuş meyveler kullandım
İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İrmik tatlısını hazırlamak için soğuk süte irmik ve toz şekeri koyup kaynatıyoruz.
- Koyulaşınca margarin ve vanilya ekliyoruz.
- Ocaktan alıp ıslatılmış bir kalıba yahut borcama yarısını döküyoruz.
- Üstüne bir kat bisküvi seriyoruz.
- Kalan yarısını da bisküvilerin üzerine seriyoruz.Soğumasını bekliyoruz.
- Üzerini çikolata sos, donmuş kırmızı meyve ve cevizle süsledim.