İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı ceviz
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı haşhaş
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 3 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- 2-3 damla limon
- 1 paket vanilin
İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru çırpmadan şerbetimizi ocağa alalım.
- 15 dakika kaynadıktan sonra iki üç damla limon ekleyelim, 10dakika daha kaynatalım.
- Vanilin ekleyip karıştırıp ocaktan alalım soğumaya bırakalım .
- Hamurumuza geçelim ;karıştırma kabımıza yumurta ,şeker ,süt ,sıvı yağ ,sirkeyi ve yoğurdu alalım.1-2 dakika çırpalım.
- İrmiği, unu ,kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpalım.
- 1 dakika kadar fırın tepsimizi yağlayalım ve hamurumuzun yarısını tepsiye alalım.
- Kalan yarısına haşhaş ve cevizi ekleyip karıştıralım onu da tepsimize alalım.
- İlk döktüğümüz hamurumuzla fazla karıştırmadan düzeltelim .
- Hamurumuzu evvelden 180 derecede ısıttığımız fırınımıza alalım tepsimizi ve 30 dakika kadar pişirelim.
- Üstü düzgünce kızarana kadar fırından alalım.
- Tepsimizi ve birinci sıcağı çıktan sonra tatlıma ılımış olan şerbetimizi dökelim.
- Şerbetini çektikten ve soğuyan tatlımız servise hazır afiyet olsun.