Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İrmik Tatlısı

İrmik Tatlısı
0
30

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80

İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı haşhaş
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
Şerbeti için ;
  • 3 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 2-3 damla limon
  • 1 paket vanilin

İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamuru çırpmadan şerbetimizi ocağa alalım.
  2. 15 dakika kaynadıktan sonra iki üç damla limon ekleyelim, 10dakika daha kaynatalım.
  3. Vanilin ekleyip karıştırıp ocaktan alalım soğumaya bırakalım .
  4. Hamurumuza geçelim ;karıştırma kabımıza yumurta ,şeker ,süt ,sıvı yağ ,sirkeyi ve yoğurdu alalım.1-2 dakika çırpalım.
  5. İrmiği, unu ,kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpalım.
  6. 1 dakika kadar fırın tepsimizi yağlayalım ve hamurumuzun yarısını tepsiye alalım.
  7. Kalan yarısına haşhaş ve cevizi ekleyip karıştıralım onu da tepsimize alalım.
  8. İlk döktüğümüz hamurumuzla fazla karıştırmadan düzeltelim .
  9. Hamurumuzu evvelden 180 derecede ısıttığımız fırınımıza alalım tepsimizi ve 30 dakika kadar pişirelim.
  10. Üstü düzgünce kızarana kadar fırından alalım.
  11. Tepsimizi ve birinci sıcağı çıktan sonra tatlıma ılımış olan şerbetimizi dökelim.
  12. Şerbetini çektikten ve soğuyan tatlımız servise hazır afiyet olsun.
İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt