İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı irmik
- Yarım su bardağı un
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- Vanilya 1 paket
- 1 su bardağı şeker
İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yağda irmik ve unumuzu rengi hafif dönene kadar kavuralım.
- Daha sonra bir kapta süt, su, şekeri karıştırıp, bekleyelim.
- Sütlü karışımı kavrulan irmiğe şerbetimizi dökelim ve sürekli kıvam alana kadar karıştıralım.
- Portakal kabuğu rendesi ekleyelim (Macun kıvamına gelecek)
- Pişen karışımı kabımıza alalım ve soğuması için buzdolabına kaldıralım.
- Soğuyunca ben üzerine hazır sıkmalı çikolata soslarından kullandım ve portakal dilimleri ile süsledim.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.