İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 2.5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- Bir kaç damla limon suyu
İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikler şerbetimizi hazırlıyoruz.
- Derin tencereye toz şekeri koyuyoruz.
- Üzerine 3 su bardağı, suyu koyup hafif şeker eriyene kadar karıştırıp daha sonra orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz.
- Kaynamaya başlayınca bi kaç damla limon suyu sıkıp 6-7dk daha kaynatıyoruz şerbet hazır soğumaya bırakıyoruz.
- Sıra kek harcı da yumurta ve toz şekeri beyazlaşana kadar çırpıyoruz .
- Daha sonra sıvı yağ ,yoğurt ekliyoruz çırpıyoruz .
- İrmik, un ,kabartma tozu ,şekerli vanilini de ekleyip çırptıktan sonra büyük kare borcama döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında kontrollü şekilde pişiriyoruz.
- Pişen keki alıp ilk sıcağı çıkınca dilimlere ayırıyoruz.
- Üzerine soğuk şerbeti döküyoruz.
- En az 2 saat dinlendikten sonra tatlımız hazır afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.