iltasyazilim
FD Üye
İrmik Tatlısı (Sütlü) Tarifi İçin Malzemeler
*4 su bardağı süt
*6 yemek kaşığı irmik
*6 yemek kaşığı şeker
*1 paket vanilya
*1 yemek kaşığı tereyağ
İrmik Tatlısı (Sütlü) Tarifi Yapılışı
1
*Tencerenize sütü irmiği ve şekeri koyup ocağa alın orta ateşte devamlı karıştırarak pişirin
*Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 1 yemek kaşığı tereyağ ile vanilyayıda ilave edip yaklaşık 5 dakikada daha pişirin
*Ocaktan aldıktan sonra sudan geçirilmiş küçük bir borcama veya kaselerinize dökebilirsiniz ve oda sıcaklığına gelince buzdolabında en az 1 en fazla 23 saat süre ile soğutun
NOT; Arzuya göre üzerine tarçın, fındık ceviz kırığı veya antep fıstığı ile süsleyip servis edebilirsiniz Afiyet olsun ?
*4 su bardağı süt
*6 yemek kaşığı irmik
*6 yemek kaşığı şeker
*1 paket vanilya
*1 yemek kaşığı tereyağ
İrmik Tatlısı (Sütlü) Tarifi Yapılışı
1
*Tencerenize sütü irmiği ve şekeri koyup ocağa alın orta ateşte devamlı karıştırarak pişirin
*Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 1 yemek kaşığı tereyağ ile vanilyayıda ilave edip yaklaşık 5 dakikada daha pişirin
*Ocaktan aldıktan sonra sudan geçirilmiş küçük bir borcama veya kaselerinize dökebilirsiniz ve oda sıcaklığına gelince buzdolabında en az 1 en fazla 23 saat süre ile soğutun
NOT; Arzuya göre üzerine tarçın, fındık ceviz kırığı veya antep fıstığı ile süsleyip servis edebilirsiniz Afiyet olsun ?