İrmik Tatlısı (Limonlu) Tarifi İçin Malzemeler
İrmikli muhallebi için;
- 1 litre süt (5 su bardağı)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı irmik +2 kaşık
- 50 gram margarin (2 yemek kaşığı)
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 paket vanilin
- 1.5 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 limonun rendesi ve aynı limonun kabuğu
- Çay kaşığı ucuyla zerdeçal veya gıda boyası
İrmik Tatlısı (Limonlu) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kullandığım bardak ölçüsü 200 ml bir tencereye süt, şeker, irmiği alıyoruz. Sürekli karıştırarak orta ateşte pişiriyoruz.
- Kaynamaya yakın margarini ekleyip altını kapatıyoruz.
- Güzelce karıştırıyoruz margarin erisin diye. Ocaktan alıp ılıdıktan sonra vanilya ve hindistan cevizini ekliyoruz. Tekrardan güzelce karıştırıyoruz.
- Ben tart kalıbında denemek istedim siz istediğiniz kalıpta, borcamda yapabilirsiniz. Kalıptan kolay çıkması için kalıbı su ile çalkalayıp, fazlasını akıtıyoruz.
- Muhallebiyi kalıba boşaltıyoruz. Bir kaç sefer tezgaha vurup 3-4 saat soğuması için buzdolabına kaldırıyoruz.
- Sosu için; tüm malzemeleri tavada karıştırıp, pişiriyoruz. Sosu soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan sosu, irmikli muhallebinin üstüne döküyoruz. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
İrmik Tatlısı (Limonlu) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.