
İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (İsteğe göre)
- 2 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı su
- 1 paket vanilya
İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Genişçe bir tavaya tereyağı ve sıvı yağı alınıp eritilir.
- Üzerine irmik ve un eklenerek orta ateşte daima karıştırılarak rengi dönene kadar kavrulur.
- Bu ortada şerbeti için; süt, su, toz şeker ve vanilya farklı bir kasede karıştırılıp bekletilir.
- Rengi dönen irmiğin üzerine şerbet yavaş yavaş eklenerek suyunu çekene kadar karıştırılır. Sıcak sıcak servis edilir. Afiyet olsun.